Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Kontantkort

Kontantkort är ett smidigt alternativ till ett mobilabonnemang. Du behöver inte binda upp under en period utan kan istället välja själv när du vill fylla på med mer surf, samtal & sms. Dessutom kan du enkelt byta till en annan prisplan om dina behov av exempelvis surf förändras. Märker du att surfen tar slut gång på gång är det bara att ladda på en större prisplan nästa gång. Idag kan du dessutom beställa ett startpaket med kontantkort helt gratis från alla operatörer från respektive hemsida.

Comviq abonnemang

Comviq kontantkort

 Ladda-på-priser från 95 kr

 Går i Telenors 4G-nät

 Höga surfhastigheter


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

Halebop kontantkort

Halebop kontantkort

 Flest nöjda kunder – 2016

 Går i Telias mobilnät

 Spara all surf du inte använder


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

Hallon abonnemang

Hallon kontantkort

 Ladda-på-priser från 99 kr

 Använder sig av 3s mobilnät

 Hastigheter höga som 40 Mbit/s


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

Hallon abonnemang

Hallon kontantkort

 Ladda-på-priser från 99 kr

 Använder sig av 3s mobilnät

 Hastigheter höga som 40 Mbit/s


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

Telia kontantkort

 Bästa mobilnätet

 Surfa i hastigheter upp till 60 Mbit/s

 Flera varianter


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

Tre abonnemang

Tre kontantkort

 Upp till 40 Mbit /s

  98,5% av befolkningen inom räckvidd

 Fyra varianter


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

https://billigaremobil.se/go/telenor

Telenor kontantkort

 Få 200 kr vid flytt av nummer

 Surfa i upp till 40 Mbit/s

 Samtal, SMS och MMS är gratis


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

Telia kontantkort

 Bästa mobilnätet

 Surfa i hastigheter upp till 60 Mbit/s

 Flera varianter


SKAFFA GRATIS STARTPAKET

Beställa kontantkort på nätet

Det smidigaste sättet att få ett kontantkort är självklart att beställa det på nätet. Vill du inte vänta på att det ska komma hem i brevlådan finns det också startpaket innehållandes kontantkort i butiker. Dessa paket kostar från mellan 50-150 kr och har inget saldo eller surf laddat på kortet. Anledningen till varför de kostar pengar är för att butiken vill ha ersättning för hanteringen. Därför är det bättre och billigare för dig att helt enkelt beställa ett kontantkort på nätet istället. Idag erbjuder många dagen-efter-leverans vilket gör att valet blir rätt enkelt.

Nästa steg är att fylla på kontantkortet med en prisplan eller saldo för att du ska kunna använda mobilen. De flesta prisplaner gäller 30 eller 31 dagar och efter att tiden gått ut är det bara att fylla på igen när du känner för det. Då kan du också välja att fylla på samma prisplan igen, eller byta till en annan. Känner du dig inte helt nöjd med mobiloperatören kan du också beställa hem ett nytt kontantkort från en annan operatör och byta.

Saker att tänka på när du jämför alla kontantkort

Det är inte helt lätt att välja kontantkort. De två sakerna som skiljer sig mest mellan olika kontantkort är vilken operatör det är kopplat till och prisplaner som erbjuds. De viktigaste sakerna att tänka på är följande:

Välj ett kontantkort med bra täckning

Operatörer använder olika nät och får därför olika bra täckning. Bor du i en större stad spelar det nästan ingen roll vilken operatör du väljer. Idag erbjuder alla sina operatörer bra 4G i samtliga större städer. Skillnaderna börjar visa sig när du letar dig ut ur städerna. Telias nät har vunnit flera priser och de anses ha nätet med bäst täckning. På mindre orter kan tex Tre ha minimalt med täckning, medan Telia har full täckning.

I detta fall kan man absolut känna att Telia är det bästa alternativet om man exempelvis har en sommarstuga eller bor i en mindre ort. Då är det viktigt att veta att andra, mindre operatörer hyr in sig i de stora operatörernas nät. I fallet med Telia är det så att Halebop använder Telias nät, och du får alltså tillgång till lika bra täckning hos Halebop som hos Telia, men till ett lägre pris. Anledningen till detta är bland annat att Halebop endast erbjuder kundtjänst via livechatt och telefon, och inte har några fysiska butiker.

Kontantkort med fast pris eller saldo

De två olika typerna av kontantkort är antingen fast pris eller saldo. Fast pris betyder att du får fria samtal, sms och mms och en viss mängd surf. Du betalar alltså en fast summa för prisplanen. I en större prisplan med fast pris ingår mer surf.

Väljer du istället saldo får du ett saldo på kontantkortet på samma summa som du laddar på. När du sedan ringer, skickar sms eller skickar mms dras lite av saldot varje gång. Priserna beror på vilken prisplan du väljer. Ofta är det billigare eller gratis att ringa & smsa till andra som har samma operatör, medan samtal till andra operatörer kan ha både öppningsavgift och avgift per minut.

Idag erbjuder följande operatörer kontantkort: Telia, Telenor, Tre, Hallon, Halebop.