Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Är Galaxy S8 så bra som det sägs?

/
/

Förra året släppte Samsung två telefoner som kanske var de bästa under hela 2017, Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. I år kom nyheten Galaxy S8. Men, de misslyckades också kanske störst av alla i och med skandalerna med Galaxy Note 7 som fattade eld och exploderade på grund av felaktiga batterier. Note 7 kunde ha varit hur bra som helst men så hände detta och Samsungs rykte har nu blivit illa och vi tror inte att folk kommer glömma detta inom någon snar framtid.

Samsungs evolution

Förr räknades alltid Samsung som en ledande androidtillverkare, men nu på senare år har andra tillverkare så som LG, Huawei och Sony utvecklats enormt mycket och nu är även de med och krigar om top-platsen. Kommer Galaxy S8 och Galaxy S88 Plus hålla sig kvar som ledare?

Tidigare var Samsungs telefoner plastiga och inte alls i samma utseendeliga som dagens Samsungtelefoner med stilrent glas och metall. Galaxy S8 är inte sämre, åter igen med det klassiska utseendet av en Samsungtelefon men denna gång utan ”Edge” som fanns som både S6 och S7. Istället kallar Samsung den nya skärmen Infinity Display och tar ett steg ifrån den böjda skärmen som var banbrytande när den lanserades med Galaxy S6.

Samsung har tagit det stora steget ifrån att använda sig av en fysisk hem-knapp. Skärmen är nu mycket större och faktiskt väldigt snygg med minimala kanter på den övre och undre kanten. Infinity Display konceptet stämmer verkligen, det ser ut som att kanten runt sidorna flyter ut och blir just oändlig. Skärmen är nu även i ett 18.5:9 format.

Nytänkande design i S8

Med detta nya steg så fortsätter Samsung på sin stig med banbrytande design. Eftersom skärmen nu är högre och utan kanter (längs sidorna i alla fall) så ser vi något helt nytt. Vi är på god väg till en telefon helt utan ramar, kanter och begränsningar! Tänk på vad en telefon kunde göra för bara tio år sedan. Idag har vi hela våra liv i våra smartphones, vi kan betala, parkera, hålla kontakten, jobba och göra allt vi igentligen behöver med vår telefon. Samsung är att tacka för detta och när de nu kommer med ännu mer designfokus så tilltalar denna nya enhet även fler människor som annars kanske inte valt en Samsung på grund av dess ”vanliga” utseende. S8 ser inte ut som en ”vanlig” telefon!

Även om S7 och S7 Edge var fantastiska telefoner så har Samsung ändå lyckats göra nästa ännu bättre men dock med några misstag. Något som Samsung pekat mycket på som viktigt är Bixby. Tyvärr är detta inte så bra som vi hoppats men vi kan förstå att misstag får göras såhär i början av något helt nytt. Rom byggdes inte på en dag.

Så ja, Galaxy S8 är ändå den androidtelefon som är i topp för den vanliga mobilanvändaren. Den stora fantastiska skärmen är verkligen bra och tack vare den tar Samsung åter igen vinnarplatsen även om resterande androidtillverkare är nära och väldigt bra de också! Var du extra sugen på någon ny exklusiv funktion så kan du lika väl vänta till nästa släpp och hoppas på förfiningar i systemen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
It is main inner container footer text