Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Familjeabonnemang – Utredning och exempel

/
/

På senare tid har konceptet familjeabonnemang blivit ganska populärt. Det innebär att flera personer i samma familj delar på ett abonnemang från en mobiloperatör. Alltså använder sig alla av samma pott gällande surf, samtal och SMS.

Anledningarna till att man skaffar sig ett familjeabonnemang kan vara olika men oftast grundar det sig i priset. Men är de verkligen billigare? Väljer man rätt mobilabonnemang till varje separat familjemedlem istället kan det bli ännu billigare, men det återkommer vi till.

Med mobilabonnemang hos Comviq istället för familjeabonnemang hos Telenor kan en standardfamilj spara 792 kr om året.

GÅ TILL COMVIQ.SE

En med familjeabonnemang

Just nu är det bara Telenor och Telia som erbjuder sina kunder riktiga familjeabonnemang. Eftersom att Telenor är den billigare av dessa två har vi valt att basera utredningen efter det. Avtalet fungerar på så sätt att man har ett huvudabonnemang, som kan vara vilket som helst på mer än 20 GB/mån. Sedan kan man lägga till upp till 7 personer genom att köpa till extra SIM-kort. För varje extra SIM-kort tillhörande mobilabonnemanget blir det 149 kr dyrare varje månad.

+ med familjeabonnemang:

  • Man ringer kostnadsfritt inom familjen.
  • Möjligt att sänka sina månadskostnader.
  • Dela på surfen som ni själva vill.
  • Allt blir smidigt samlat på en faktura.

Prisskillnad med familjeabonnemang

Nedanför har vi sammanställt hur kostnaderna för en familj på fyra personer skulle kunna se ut. Bredvid har vi tagit fram kostnaderna ifall familjen hade haft egna abonnemang från Telenor istället. Inga av dessa avtal har någon bindningstid.

Familjeabonnemang utan mobilerIndividuella abonnemang utan mobiler
Abonnemang Frihet 40 GB (huvudabonnemang)
499 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Totalt 946 kr/månTotalt 1396 kr/mån

Vanliga abonnemang Telenor
Frihet 6 GB 349 kr/mån x4
Totalt 1396 kr/mån

Familjeabonnemang utan mobiler
Frihet 40 GB 499kr/mån
Extra simkort 149kr/mån x3
Totalt 946 kr/mån

Något som blir tydligt i den här tabellen är att de skulle spara ganska mycket genom att ha ett familjeabonnemang. Mer precist 5400 kr per år eller 450 kr per månad. Genom att välja abonnemanget Frihet 40 GB som huvudabonnemang skulle de även kunna få 10 GB surf var varje månad. Detta istället för de 6 GB som ingick i de separata avtalen.

Bra, eller hur? Nu blir det dock ännu intressantare! Skulle det bli billigare att ha separata mobilabonnemang från en annan mobiloperatör? I exemplet som följer utgår vi från att i familjen Larsson är det fyra personer, varav två är studerande. För att det ska bli svårare vill de också ha minst 6 GB surf var.

.

Comviq vs Telenor

Comviq abonnemangComviq går i Telenors 4G-nät och är en av de absolut mest prisvärda operatörerna. Alltså blir det ingen jätteskillnad på mobiltäckningen, men hur ser det ut med priset?

Familjeabonnemang TelenorIndividuella abonnemang Comviq
Abonnemang Frihet
40 GB (huvudabonnemang)

499 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB
245 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB
245 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB Student
195 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB Student
195 kr/mån
Totalt 946 kr/månTotalt 880 kr/mån

Familjeabonnemang Telenor

Frihet Obegränsad 40 GB 499 kr/mån
Extra simkort 149 kr/mån x3
Totalt 946 kr/mån

Separata abonnemang Comviq

Fastpris 8 GB 245 kr/mån x2
Fastpris student 8 GB 195 kr/mån x2
Totalt 880 kr/mån 

Om familjen Larsson väljer Comviq ingår det fria samtal, SMS/MMS samt 8 GB datatrafik i varje abonnemang. De två vuxna får betala 245 kr/mån var medan de två studerande ungdomarna bara betalar 195 kr/mån var. Med dessa priser skulle månadskostnaden för familjen bli lägre än med familjeabonnemanget. Som vi kan se i tabellen blir det 880 kr istället för 946 kr. Dessutom har Comviq just nu ett erbjudande där de dubblar all surf fram till årsskiftet.

Totalt sett kan familjen Larsson spara 792 kr om året om de väljer att köra på Comviq istället för Telenor. Trots att det då är separata mobilabonnemang som gäller. Hyffsat stor skillnad.

Besök Comviqs hemsida för att läsa mer och beställa dina abonnemang.

I räkneexemplet ovanför har vi valt Comviq att jämföra med. Tittar man på andra lågprisoperatörer som exempelvis Fello, Vimla, My Beat och Hallon får man också ett bättre pris än hos Telenor vid samma förutsättningar. Självklart kan andra faktorer än priset spela roll när man väljer en operatör, som till exempel mobiltäckning. Vi valde att jämföra med Comviq just för att de går i samma 4G-nät som Telenor.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
It is main inner container footer text