BilligareMobil.se https://billigaremobil.se Hitta billiga mobiler och jämför abonnemang Sun, 15 Apr 2018 17:58:53 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 https://billigaremobil.se/wp-content/uploads/2017/06/cropped-spoof-sms-fav-32x32.png BilligareMobil.se https://billigaremobil.se 32 32 Familjeabonnemang – Utredning och exempel https://billigaremobil.se/familjeabonnemang/ Mon, 04 Sep 2017 11:31:41 +0000 https://billigaremobil.se/?p=603 Inlägget Familjeabonnemang – Utredning och exempel dök först upp på BilligareMobil.se.

]]>

På senare tid har konceptet familjeabonnemang blivit ganska populärt. Det innebär att flera personer i samma familj delar på ett abonnemang från en mobiloperatör. Alltså använder sig alla av samma pott gällande surf, samtal och SMS.

Anledningarna till att man skaffar sig ett familjeabonnemang kan vara olika men oftast grundar det sig i priset. Men är de verkligen billigare? Väljer man rätt mobilabonnemang till varje separat familjemedlem istället kan det bli ännu billigare, men det återkommer vi till.

Med mobilabonnemang hos Comviq istället för familjeabonnemang hos Telenor kan en standardfamilj spara 792 kr om året.

GÅ TILL COMVIQ.SE

En med familjeabonnemang

Just nu är det bara Telenor och Telia som erbjuder sina kunder riktiga familjeabonnemang. Eftersom att Telenor är den billigare av dessa två har vi valt att basera utredningen efter det. Avtalet fungerar på så sätt att man har ett huvudabonnemang, som kan vara vilket som helst på mer än 20 GB/mån. Sedan kan man lägga till upp till 7 personer genom att köpa till extra SIM-kort. För varje extra SIM-kort tillhörande mobilabonnemanget blir det 149 kr dyrare varje månad.

+ med familjeabonnemang:

  • Man ringer kostnadsfritt inom familjen.
  • Möjligt att sänka sina månadskostnader.
  • Dela på surfen som ni själva vill.
  • Allt blir smidigt samlat på en faktura.

Prisskillnad med familjeabonnemang

Nedanför har vi sammanställt hur kostnaderna för en familj på fyra personer skulle kunna se ut. Bredvid har vi tagit fram kostnaderna ifall familjen hade haft egna abonnemang från Telenor istället. Inga av dessa avtal har någon bindningstid.

Familjeabonnemang utan mobiler Individuella abonnemang utan mobiler
Abonnemang Frihet 40 GB (huvudabonnemang)
499 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Totalt 946 kr/månTotalt 1396 kr/mån

Vanliga abonnemang Telenor
Frihet 6 GB 349 kr/mån x4
Totalt 1396 kr/mån

Familjeabonnemang utan mobiler
Frihet 40 GB 499kr/mån
Extra simkort 149kr/mån x3
Totalt 946 kr/mån

Något som blir tydligt i den här tabellen är att de skulle spara ganska mycket genom att ha ett familjeabonnemang. Mer precist 5400 kr per år eller 450 kr per månad. Genom att välja abonnemanget Frihet 40 GB som huvudabonnemang skulle de även kunna få 10 GB surf var varje månad. Detta istället för de 6 GB som ingick i de separata avtalen.

Bra, eller hur? Nu blir det dock ännu intressantare! Skulle det bli billigare att ha separata mobilabonnemang från en annan mobiloperatör? I exemplet som följer utgår vi från att i familjen Larsson är det fyra personer, varav två är studerande. För att det ska bli svårare vill de också ha minst 6 GB surf var.

.

Comviq vs Telenor

Comviq abonnemangComviq går i Telenors 4G-nät och är en av de absolut mest prisvärda operatörerna. Alltså blir det ingen jätteskillnad på mobiltäckningen, men hur ser det ut med priset?

Familjeabonnemang TelenorIndividuella abonnemang Comviq
Abonnemang Frihet
40 GB (huvudabonnemang)

499 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB
245 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB
245 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB Student
195 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Fastpris 8 GB Student
195 kr/mån
Totalt 946 kr/månTotalt 880 kr/mån

Familjeabonnemang Telenor

Frihet Obegränsad 40 GB 499 kr/mån
Extra simkort 149 kr/mån x3
Totalt 946 kr/mån

Separata abonnemang Comviq

Fastpris 8 GB 245 kr/mån x2
Fastpris student 8 GB 195 kr/mån x2
Totalt 880 kr/mån 

Om familjen Larsson väljer Comviq ingår det fria samtal, SMS/MMS samt 8 GB datatrafik i varje abonnemang. De två vuxna får betala 245 kr/mån var medan de två studerande ungdomarna bara betalar 195 kr/mån var. Med dessa priser skulle månadskostnaden för familjen bli lägre än med familjeabonnemanget. Som vi kan se i tabellen blir det 880 kr istället för 946 kr. Dessutom har Comviq just nu ett erbjudande där de dubblar all surf fram till årsskiftet.

Totalt sett kan familjen Larsson spara 792 kr om året om de väljer att köra på Comviq istället för Telenor. Trots att det då är separata mobilabonnemang som gäller. Hyffsat stor skillnad.

Besök Comviqs hemsida för att läsa mer och beställa dina abonnemang.

I räkneexemplet ovanför har vi valt Comviq att jämföra med. Tittar man på andra lågprisoperatörer som exempelvis Fello, Vimla, My Beat och Hallon får man också ett bättre pris än hos Telenor vid samma förutsättningar. Självklart kan andra faktorer än priset spela roll när man väljer en operatör, som till exempel mobiltäckning. Vi valde att jämföra med Comviq just för att de går i samma 4G-nät som Telenor.

Inlägget Familjeabonnemang – Utredning och exempel dök först upp på BilligareMobil.se.

]]>
Är Galaxy S8 så bra som det sägs? https://billigaremobil.se/ar-galaxy-s8-sa-bra-som-det-sags/ Wed, 09 Aug 2017 10:03:55 +0000 https://billigaremobil.se/?p=447 Förra året släppte Samsung två telefoner som kanske var de bästa under hela 2017, Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. I år kom nyheten Galaxy S8. Men, de misslyckades också kanske störst av alla i och med skandalerna med Galaxy Note 7 som fattade eld och exploderade på grund av felaktiga batterier. Note 7 kunde […]

Inlägget Är Galaxy S8 så bra som det sägs? dök först upp på BilligareMobil.se.

]]>
Förra året släppte Samsung två telefoner som kanske var de bästa under hela 2017, Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. I år kom nyheten Galaxy S8. Men, de misslyckades också kanske störst av alla i och med skandalerna med Galaxy Note 7 som fattade eld och exploderade på grund av felaktiga batterier. Note 7 kunde ha varit hur bra som helst men så hände detta och Samsungs rykte har nu blivit illa och vi tror inte att folk kommer glömma detta inom någon snar framtid.

Samsungs evolution

Förr räknades alltid Samsung som en ledande androidtillverkare, men nu på senare år har andra tillverkare så som LG, Huawei och Sony utvecklats enormt mycket och nu är även de med och krigar om top-platsen. Kommer Galaxy S8 och Galaxy S88 Plus hålla sig kvar som ledare?

Tidigare var Samsungs telefoner plastiga och inte alls i samma utseendeliga som dagens Samsungtelefoner med stilrent glas och metall. Galaxy S8 är inte sämre, åter igen med det klassiska utseendet av en Samsungtelefon men denna gång utan ”Edge” som fanns som både S6 och S7. Istället kallar Samsung den nya skärmen Infinity Display och tar ett steg ifrån den böjda skärmen som var banbrytande när den lanserades med Galaxy S6.

Samsung har tagit det stora steget ifrån att använda sig av en fysisk hem-knapp. Skärmen är nu mycket större och faktiskt väldigt snygg med minimala kanter på den övre och undre kanten. Infinity Display konceptet stämmer verkligen, det ser ut som att kanten runt sidorna flyter ut och blir just oändlig. Skärmen är nu även i ett 18.5:9 format.

Nytänkande design i S8

Med detta nya steg så fortsätter Samsung på sin stig med banbrytande design. Eftersom skärmen nu är högre och utan kanter (längs sidorna i alla fall) så ser vi något helt nytt. Vi är på god väg till en telefon helt utan ramar, kanter och begränsningar! Tänk på vad en telefon kunde göra för bara tio år sedan. Idag har vi hela våra liv i våra smartphones, vi kan betala, parkera, hålla kontakten, jobba och göra allt vi igentligen behöver med vår telefon. Samsung är att tacka för detta och när de nu kommer med ännu mer designfokus så tilltalar denna nya enhet även fler människor som annars kanske inte valt en Samsung på grund av dess ”vanliga” utseende. S8 ser inte ut som en ”vanlig” telefon!

Även om S7 och S7 Edge var fantastiska telefoner så har Samsung ändå lyckats göra nästa ännu bättre men dock med några misstag. Något som Samsung pekat mycket på som viktigt är Bixby. Tyvärr är detta inte så bra som vi hoppats men vi kan förstå att misstag får göras såhär i början av något helt nytt. Rom byggdes inte på en dag.

Så ja, Galaxy S8 är ändå den androidtelefon som är i topp för den vanliga mobilanvändaren. Den stora fantastiska skärmen är verkligen bra och tack vare den tar Samsung åter igen vinnarplatsen även om resterande androidtillverkare är nära och väldigt bra de också! Var du extra sugen på någon ny exklusiv funktion så kan du lika väl vänta till nästa släpp och hoppas på förfiningar i systemen.

Inlägget Är Galaxy S8 så bra som det sägs? dök först upp på BilligareMobil.se.

]]>
Välkommen till Billigaremobil.se! https://billigaremobil.se/valkommen-till-oss/ Mon, 05 Jun 2017 10:08:42 +0000 https://billigaremobil.se/?p=368 Som titeln så fullständigt förklarar: Välkommen till oss! Tanken är att Billigaremobil.se ska fungera som en informationsportal för dig som har några funderingar om mobiler, abonnemang och teleoperatörer. Vi kommer presentera prisjämförelser av abonnemang med mobil, av abonnemang utan mobiler och av bara mobiler. Vi kommer också skriva om nyheter som berör branschen, recensioner av […]

Inlägget Välkommen till Billigaremobil.se! dök först upp på BilligareMobil.se.

]]>
Som titeln så fullständigt förklarar: Välkommen till oss!

Tanken är att Billigaremobil.se ska fungera som en informationsportal för dig som har några funderingar om mobiler, abonnemang och teleoperatörer. Vi kommer presentera prisjämförelser av abonnemang med mobil, av abonnemang utan mobiler och av bara mobiler. Vi kommer också skriva om nyheter som berör branschen, recensioner av operatörer och mycket mer. Är det något speciellt ni vill att vi ska göra en djupdykning i så hör av dig!BilligareMobil.se Logotyp

Vi har jobbat länge för att få klart allt med sidan, men har valt att göra en liten smyglansering redan nu för att eventuella tidiga besökare ska kunna lämna feedback på vårt arbete. Vi strävar alltid efter att bli bättre, och ni besökare har en stor del i den processen. Så ser ni något som behöver ordnas, eller har andra tankar och idéer – skriv! Antingen en kommentar, ett mail till kontakt@billigaremobil.se eller använd vårt kontaktformulär som du hittar under kontakt i menyn.

Ännu en gång – varmt välkommen och vi hoppas att du trivs hos oss!

Inlägget Välkommen till Billigaremobil.se! dök först upp på BilligareMobil.se.

]]>